Start
biografie
Over Hans Huisjes
kinderportretten
portrets
actueel
page contact
informatie

huis

biografie

ander werk

kinderportretten

portretten

actueel

contact

werkwijze

  

In de jubileumwedstrijd van het glamourmagazine ´Vorsten´ mocht ik op 12 oktober 2023 in Paleis Soestdijk de 3e prijs in ontvangst nemen. Ik had i.p.v Maxima of haar dochters, wijlen prins Claus geschilderd in gewone kleding omdat hij eigenlijk niets moest hebben van glamour...bovendien was hij, voor zover ik kan nagaan, een aimabele en integere man zonder dubbele agenda.

Voor zijn gezichtsuitdrukking heb ik gebruik gemaakt van een (stil) scene uit een video (hij was toen al Parkinsonpatient) en voor zijn haar en kleding van andere foto's uit die tijd.

Voor de jury speelt het auteursrecht blijkbaar geen rol: men kan ook als prijswinnaar gewoon een foto, die door een krant is gepubliceerd, letterlijk naschilderen of -tekenen, maar ikzelf neem daarbij liever geen risico. Mijn portret is dus niet te herleiden naar een gepubliceerde foto. Bovendien "vertaal" ik mijn gegevens op een persoonlijke manier naar een tekening of schilderij. Daarbij probeer ik via een z.g.'losse toets' elk fotografisch effect te vermijden.

De prijswinnende portretten werden vervolgens op Het Loo geëxposeerd tijdens het jubileum van "Vorsten".


meer info: https://www.vorsten.nl/vorstenhuizen/nederland/winnaar-portrettenwedstrijd-schildert-koningin-maxima/

3e prijs Schilderwedstrijd "Vorsten"/ Nationaal Atelier

Claus van Amsberg, olieverf op doek 30x40 cm 2023