portrets
informatie
page contact
Over Hans Huisjes
kinderportretten
Start

Als vijfjarig Alkmaars jongetje werd ik door een  kunstschilder die 'Baas'  heette, van huis opgehaald en achterop zijn fiets meegenomen naar Bergen (NH). Daar poseerde ik in mijn matrozenpakje, gezeten in een schoolbank, voor een groep kunstenaars. In de pauze mocht ik de resultaten bekijken. Dat vond ik prachtig. Vooral een tekening in sepia inkt (het kan ook bruin krijt geweest zijn) kan ik me nog goed herinneren. Ik hoop hem ooit nog eens ergens te ontdekken.

 

  

Tekenen werd mijn grote hobby. De tekenlessen waren in het schoolleven mijn onmisbare houvast. Mijn ideaal was dan ook een studie aan de kunstacademie. Maar mijn vader vond dat ik eerst maar eens een 'fatsoenlijk' vak moest leren.... Dus doorliep ik braaf de toenmalige Kweekschool-met-hoofdakte. Dat bleek voor mij een geweldige tijd met inspirerende docenten in o.a. beeldende vorming en muziek. Daarna kon ik eindelijk naar de Kunstacademie, maar wel naar de lerarenopleiding. Achteraf gezien is dat ook een goede keus geweest.


  

Na mijn pensionering als docent beeldende vorming in het voortgezet onderwijs, ben ik (weer) strips en cartoons gaan tekenen. Via collega  Frans Le Roux raakte ik verzeild in het Nederlands Stripmuseum als medewerker en redactielid en daarnaast was ik redacteur van het VOIC blad "INKT". Een aantal van die strips en cartoons uit die tijd zijn te vinden op mijn website: www.hanshuisjes.nl

In 2013 nam ik deel aan een groepsexpositie van kinderportretten in het Museum Stad Appingedam en van 12 november t/m 13 december 2020 hingen sommige van mijn volwassenenportretten op de exposite van  de VOIC in Forma Aktua in Groningen.  

portretten

werkwijze

biografie

contact

ander werk

kinderportretten

huis